Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panika na Záhorí, ľudia sa boja ísť von: Po lese behá zúrivá šelma, videli ju na vlastné oči!

Medvede sú nebezpečné i v zime počas spánku. Zobraziť galériu (2)
Medvede sú nebezpečné i v zime počas spánku.

GBELY - Na Záhorí sa môže pohybovať nebezpečný stokilogramový medveď. Videli ho neďaleko obce Gbely, medzi Lanžhotom a Tvrdonicami. Polícia vyzýva svedkov, aby ju o pozorovaní šelmy okamžite informovali.

Lesníci varujú verejnosť pred zatúlaným medveďom. Podľa pracovníkov štátneho podniku Lesy ČR bol pozorovaný v lese medzi Lanžhotom a Tvrdonicami, blízko hraníc so Slovenskom. Ľudia by mali byť opatrní a v prípade, že by šelmu zahliadli, sa majú ihneď spojiť s políciou. Naposledy sa zhruba stokilogramový medveď v regióne pohyboval pred tromi rokmi.

Medveďa spozorovala v utorok večer mladá žena, ktorá sa prechádzala na koni. Zviera vraj zrazu vyšlo z lesa. Kôň sa síce splašil, jazdkyňa sa ale udržala v sedle a hneď odišla. Na mieste sa stopy šelmy nenašli. Terén je značne podmáčaný, čo môže podľa lesníkov podstatne komplikovať pátranie po medveďovi.

"Dnes po ňom pátrali spoločne s lesníkmi pracovníci odboru životného prostredia mestského úradu. Na jeho stopy ale nenarazili. Pátranie bude pokračovať v nadchádzajúcich dňoch," uviedla hovorkyňa  břeclavskej radnice Eliška Windová. Radnica o medveďovi informuje starostu z regiónu i majiteľa poľovných revírov.

Naposledy bol medveď v tejto oblasti pozorovaný na jeseň 2012. Šelma nespôsobila žiadne škody a nikoho neohrozila. Medveďa na konci septembra 2012 na diaľnici D2 zrazil a zabil kamión.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu