Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Smrť ďalšej pacientky (†72): Kardiochirurg Viliam Fischer lieta v problémoch!

Viliam Fischer
Viliam Fischer (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aféra s úplatkami známeho kardiochirurga Viliama Fischera stále neutíchla. Aby toho nebolo málo, na povrch vyplávali informácie, že lekár je už viac ako rok a pol podozrivý zo zanedbania starostlivosti. Podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou podala rodina, ktorej po operácii zomrela príbuzná (†72).

Advokáti kardiochirurga Viliama Fischera už začali konanie o vine a treste v kauze trojtisícového úplatku. Viac ako pred rokom podala rodina inej pacientky na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou podnet. Po operácii totiž ich príbuzná zomrela. Ako informuje denník Sme, úrad pre dohľad v postupe Národného ústavu srdcových chorôb chyby nenašiel, polícia tak vyšetrovanie zastavila. Prokuratúra ale spokojná nebola, čaká na vyjadrenie súdnych znalcov.

Fischer operoval 72-ročnej pacientke mitrálnu chlopňu, mala vážne zdravotné problémy. Po tom, čo ju operovali v Čadci kvôli trombóze, do rany sa jej dostala infekcia. Počas druhej operácie pravdepodobne dostala mozgovú príhodu, zápal pľúc a mala aj problémy s preležaninami. Zomrela v nemocnici.

Kardiochirurg sa pre denník vyjadril, že si na prípad nespomína a polícia ho doteraz nekontaktovala, obvinený nie je. "Uistil nás, že to bude banalita a odišiel," povedal syn nebohej pacietky Ondrej s tým, že si Fischer úplatok nevypýtal.  

Rodina pacientky podala na Fischera trestné oznámenie v júli 2013 po tom, čo po operácii v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb žena zomrela.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu