Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pri požiaroch v Lastomíre a Vígľaši zahynuli dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LASTOMÍR – Pri troch požiaroch zahynuli od štvrtkového večera (19. 2.) dvaja ľudia a jeden bol zranený. Informovala o tom Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči najprv zasahovali pri požiari chaty vo Veľkej Lehote v okrese Žarnovica, ktorý im bol ohlásený po ôsmej hodine večer. Podľa Farkašovej sa jej kolegom rýchlym zásahom podarilo zabrániť rozšíreniu požiaru. Ako ďalej uviedla, z chaty vyniesli osobu v bezvedomí, ktorú odovzdali zdravotníkom Zdravotnej záchrannej služby. Zranenú osobu, ktorá sa nadýchala splodín, previezli do nemocnice.

O dve hodiny neskôr hasičov z Michaloviec privolali do obce Lastomír (okres Michalovce). "Pri hasení požiaru rodinného domu tu bola nájdená usmrtená osoba," opísala Farkašová. Dnes, v predpoludňajších hodinách hasiči zasahovali v obci Vígľaš v časti Pstruša (okres Detva). V dôsledku požiaru tu došlo k mohutnému zadymeniu rodinného domu.

"Po odvetraní priestorov vyniesli hasiči z domu jednu osobu, ktorá sa nadýchala splodín. Privolaný lekár skonštatoval jej smrť," doplnila Farkašová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu