Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na Kubínskej holi sa zranil 16-ročný Slovák: Vypadol zo sedačky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

DOLNÝ KUBÍN – Hlavu a chrbticu si dnes na Kubínskej holi zranil po približne desaťmetrovom páde zo sedačky 16-ročný slovenský snowbordista.

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho pomocou vákuového matraca zafixovali. "Za pomoci kanadských saní ho transportovali k privolanej posádke RLP, ktorá ho previezla do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Desať lyžiarov uviazlo v nevhodnom teréne pod Oštiepkovou muldou vo Vrátnej

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) dnes museli vo Vrátnej doline pomôcť desiatim lyžiarom, ktorí lyžovali z Chlebu do Oštiepkovej muldy a dostali sa až ku skalnému prahu v Lipnerovej rizni, kde si už nevedeli pomôcť. Horských záchranárov požiadali o pomoc dvaja slovenskí lyžiari. "Do príchodu záchranárov sa v miestach už nachádzalo ďalších osem lyžiarov, ktorí len nasledovali stopy vyjazdené po prvých uviaznutých lyžiaroch. Záchranári ich pomocou lanovej techniky a trojrohej sedačky postupne po jednom spustili cez približne 20 metrov dlhý skalný prach na dno doliny, odkiaľ už pokračovali samostatne," informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

"Upozorňujeme návštevníkov lyžiarskeho strediska Vrátna na terén pod Oštiepkovou muldou, ktorý je nevhodný na lyžovanie, pretože sa tam nachádzajú skalné prahy. Tie treba prekonávať lanovou technikou," zdôraznili horskí záchranári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu