Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SHMÚ varuje pred tvorbou poľadovice na celom území Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska sa môže dnes ráno tvoriť ojedinele pri hmle a mrholení poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal do 9.00 h výstrahu 1. stupňa.

Tvorba podľa SHMÚ predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre aktivity v doprave, infraštruktúre či pri pohybe osôb. Výskyt poľadovice je v danom ročnom období bežný, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov na zľadovatený sneh aj hmlu 

Všetky sledované cesty, diaľnice, rýchlostné komunikácie a horské priechody sú na Slovensku zjazdné. Vodiči by si však mali dávať pozor na zľadovatený sneh do hrúbky dva centimetre na úsekoch ciest Podbanské - Tatranská Polianka, Tatranská Štrba - Štrbské Pleso a Mengusovce - Vyšné Hágy. Miestami zľadovatený sneh je aj na cestách tretej triedy v okolí Čadce, Oščadnice, Svitu, Humenného, Medzilaboriec, Veľkého Krtíša, Čeboviec a Slovenských Kľačian. Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa vyskytuje v lokalite Švábovská stráň. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke www.zjazdnost.sk

SSC ďalej upozorňuje, že približne trojkilometrový úsek cesty medzi Úhornou a Pačanským kopcom bude uzavretý do 31. marca, pretože tu nie je zabezpečovaná zimná údržba. Na horskom priechode Šturec hrozí podľa SSC padanie skál na vozovku. Horský priechod Zbojská je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. Cesta medzi Nitrianskym Pravnom - Fačkovským sedlom a Oslanmi - Cerovou je uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. Rovnaké obmedzenie platí aj na horských priechodoch Veľké Pole a Šútovce. Vodiči by si mali dnes dávať pozor aj na tvorbu poľadovice. Ako informuje SSC, tá sa môže tvoriť pri teplotách okolo mrazu, pri dažďových, zmiešaných či snehových zrážkach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu