Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Bratislavčanov vystrašila delostrelecká húfnica: Panika zbytočná, tvrdí naša armáda!

Samohybná kanónová húfnica v uliciach Bratislavy
Samohybná kanónová húfnica v uliciach Bratislavy (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Obyvatelia hlavného mesta zažili v utorok ráno poriadny šok. Na jednej z hlavných ulíc uvideli presúvať sa ťažkú vojenskú techniku. Fotografia sa objavila na sociálnej sieti. Razom vypukla panika a obavy z toho, čo sa v meste deje. Ministerstvo tvrdí, že ľudia sa nemajú čoho obávať.

Vaše tipy

"Idem si tak ráno do roboty a pozrite, čo mi vbehlo do cesty," okomentoval vtipne náš čitateľ, ktorého prekvapilo, že uvidel ťažkú techniku pri nákupnom centre Polus v Bratislave. Kontaktovali sme preto kompetentných, ktorí celú situáciu vysvetlili.

FOTO Bratislavčanov vystrašila delostrelecká
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Na fotografii je samohybná kanónová húfnica Zuzana. "Ide o prepravu vojenskej techniky pri príležitosti návštevy prezidenta," povedali nám z tlačového odboru ministersta obrany. Na dnes je totiž naplánované každoročné stretnutie Generálneho štábu. 

Na veliteľskom zhromaždení ozbrojených síl SR Milana Maxima za účasti prezidenta Andreja Kisku ako hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR a ministra obrany Martina Glváča budú spoločne vyhodnocovať výcvikový rok 2014 a stanovia úlohy na rok 2015. Jedným z bodov programu bude aj prehliadka techniky v areáli ministerstva obrany, práve to bolo dôvodom ich presunu po hlavnom meste.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu