Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Na Liptove zhorela chata: Kvôli snehu sa k nej nemohli dostať

Požiar chaty na Liptove
Požiar chaty na Liptove (Zdroj: YouTube)

ŽIAR – Hornoliptovskí profesionálni hasiči s pomocou miestnych dobrovoľníkov a horských záchranárov uhasili včas hroziaci ničivý požiar, ktorý zachvátil v utorok 10. februára podvečer interiér zrekonštruovanej veľkej horskej chaty Baranec v ústí Žiarskej doliny.

 „Majiteľ odhadol škodu na približne 20.000 eur, ale mohla byť podstatne väčšia. Mohlo to dopadnúť podstatne horšie, no našťastie sa nám podarilo zabrániť rozšíreniu plameňov na celý objekt,“ uviedla okresná riaditeľka Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

Zároveň spresnila, že horieť začalo v miestnosti s krbom. „Majiteľ v ňom zakúril a išiel von odpratávať sneh. Po poldruha hodine si všimol, že sa z chaty valí dym. Keby bol preč dlhší čas, z chaty by pravdepodobne nezostalo nič. Našťastie, nestratil duchaprítomnosť, začal hasiť a rýchlo nás zalarmoval,“ skonštatovala.

„Zásah našich jednotiek komplikovala neodhrnutá zasnežená prístupová cesta, preto nám účinne pomohli aj horskí záchranári. Zdrojom požiaru bol spomínaný krb, ale presné okolnosti sú predmetom ďalšieho zisťovania. Pracujeme s viacerými verziami,“ dodala okresná hasičská riaditeľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu