Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dramatická situácia v Trenčianskych Tepliciach: Dodávku vody obnovili, no iba dočasne

Trenčianske Teplice dnes zostali bez vody Zobraziť galériu (7)
Trenčianske Teplice dnes zostali bez vody (Zdroj: TASR)

TRENČIANSKE TEPLICE – Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK) po 12:00 dočasne obnovili dodávku vody do Trenčianskych Teplíc. Urobili tak na žiadosť mesta. Správcom vody je súkromná Trenčianska vodohospodárska spoločnosť (TVS). Vlastníkom vodných zdrojov sú však Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK), ktoré združujú 56 miest a obcí okresov Trenčín a Nové Mesto nad Váhom.

TVK tvrdí, že TVS s nimi už tri mesiace nemá uzavretú zmluvu a neplatí. Preto nariadili od soboty odstávku. Prejavovať sa to začalo až dnes, ráno prestala voda tiecť postupne vo všetkých domácnostiach štvortisícového kúpeľného mestečka. Keďže podľa primátora mesta Štefana Škultétyho nebola TVS schopná alternatívnej dodávky vody pre obyvateľov, požiadali TVK, aby obnovili dodávku vody, hoci stále nemajú ukončený spor s TVS ako so správcom. 

Trenčianske Teplice dnes zostali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

“O 12:30 sme dodávku vody dočasne obnovili, a to do pondelka 9. februára do 19:00. Dodávka vody bude naplno obnovená do dvoch až troch hodín od opätovného spustenia. K ďalšiemu vývinu celej situácie sa naša spoločnosť vyjadrí po mimoriadnom zasadaní mestského zastupiteľstva mesta, ktoré sa uskutoční v pondelok,” uviedla v stanovisku TVK. Práve na ňom by sa mala situácia podľa Škultétyho vyriešiť.

Trenčianske Teplice dnes zostali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu