Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Riaditeľ krízového centra referendum nepodporí: Deťom u gayov by sa na Slovensku posmievali!

Andrej Poracký
Andrej Poracký (Zdroj: Foto: Facebook)

BRATISLAVA - Zajtra Slováci rozhodnú o troch referendových otázkach. Podľa mnohých sú najdôležitejšie samotné deti a ich budúcnosť. Na názor sme sa opýtali riaditeľa krízového centra Maják nádeje Andreja Porackého. Deti pre neho predstavujú každodennú náročnú a obetavú prácu.

Poracký pracuje ako riaditeľ krízového centra niekoľko rokov, má dve dcéry. Jeho rukami prešlo množstvo detí, ktoré sa do jeho blízkosti a opatery dostali nie vlastnou vinou. Aj napriek tomu nemieni pripustiť možnosť ich adopcie homosexuálnymi pármi. "Dieťa zverené homosexuálom by som nikdy neodporúčal," hovorí skúsený riaditeľ. "Samotný detský kolektív vie byť veľmi krutý, napríklad k tým deťom, ktoré trpia nejakým postihom. Deti, ktoré by mali oboch rodičov rovnakého pohlavia by boli stredobodom posmeškov, ak by hovorili – Ja mám dvoch otcov alebo ja mám dve mamy."

Pripustenie myšlienky, nie to ešte reálneho stavu, že by dieťa malo oboch rodičov rovnakého pohlavia spôsobuje podľa Porackého chaos v ich hlavičkách, išlo by o veľký problém s identifikáciou dieťaťa voči sebe samému, ale aj voči okoliu. "Geneticky je v každom z nás zakorenené a samozrejme aj v každom dieťati, že rodinu tvorí otec a mama," dopĺňa.   

 "Osobne nepovažujem za dôležité toto referendum, lebo všetky referendové otázky sú riešené legislatívou SR. Ide o bohapusté vyhodenie viac než šesť miliónov eur do vzduchu, resp. na propagáciu Chromíkovej iniciatívy," uviedol Poracký. Na mieste stojí otázka, či by sa predsa len opustené deti v domovoch, krízových centrách, či deti z nefungujúcich rodín nemali lepšie v homosexuálnom zväzku. "Referendum a adopcia detí pármi rovnakého pohlavia nerieši problém v rodine. Ak je rodina chorá, treba ju liečiť. Nevymýšľať experimenty," uzavrel riaditeľ krízového centra.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu