Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poľadovica a záveje ohrozia takmer celé Slovensko, platí výstraha 1. stupňa

Poľadovica v Pennsylvánii
Poľadovica v Pennsylvánii (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vodiči by mali byť cez víkend na cestách zvlášť opatrní. Takmer na celom Slovensku sa totiž môže tvoriť poľadovica. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji by malo tiež snežiť, hrozia snehové jazyky a záveje. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa.

V sobotu 24. januára môže poľadovica potrápiť väčšinu územia Slovenska. Tvoriť sa má vo všetkých krajoch. V nedeľu 25. januára by to malo byť o čosi lepšie. Poľadovica by sa mala tvoriť len v Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom kraji. Snehové jazyky a záveje zrejme potrápia Prešovský, Žilinský a Banskobystrický kraj.

SHMÚ na svojej webstránke uvádza, že tvorba poľadovice môže byť pre ľudské aktivity nebezpečná, v danom ročnom období je však bežná. Upozorňujú zároveň, že môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Nebezpečné môžu byť podľa SHMÚ aj snehové jazyky a záveje, na cestách si preto treba dávať pozor. Aj snehové jazyky a záveje však sú v tomto období bežné a môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu