Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Toto VIDEO odmietli televízie vysielať: Aliancia za rodinu útočí na adopcie homosexuálmi

Neodvysielaná reklama Aliancie za rodinu
Neodvysielaná reklama Aliancie za rodinu (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Nedávno slovenskou verejnosťou prebehla informácia, že viaceré televízne stanice odmietli odvysielať reklamu Aliancie za rodinu, napriek tomu, že chcela zaplatiť bežnú sumu uvedenú v cenníku. Kampaň k referendu by už mala v týchto dňoch dosahovať svoj vrchol, termín 7. február sa totiž blíži.

Televízia Markíza, ako aj STV odmietli reklamné spoty Aliancie za rodinu odvysielať z podobného dôvodu. „Rozhodli sme sa neponúknuť špeciálne reklamné bloky na komunikáciu referenda, ani pre podporovateľov, ani pre aktivistov, ktorí sú proti,“  povedal generálny riaditeľ Markízy Mathias Settele. Jeho náprotivok vo verejnoprávnej televíznej stanici, Václav Mika, odkázal: „RTVS vo svojom vysielaní vyčlení priestor na podrobné informovanie, ako aj diskusie o otázkach, ktorú sú predmetom referenda.“

Televízie odmietli odvysielať reklamu ešte predtým, ako vedeli, čo je témou spotu. Vystupuje tam však podľa serveru O médiách moderátorka RTVS, ktorá by podľa štatútu tejto verejnoprávnej inštitúcie nemala v reklamách byť vôbec. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu