Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Totálne výkyvy počasia už ľudí deprimujú: Pozrite, čo sa chystá najbližšie dni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Ako na hojdačke! Asi tak by sa dala opísať tohtoročná zima. Najprv sme ani nezaregistrovali, že sa vôbec začala, potom k nám konečne dorazil sneh a mráz a posledné dni to opäť vyzerá tak, akoby už prichádzala jar. Aké počasie nás teda podľa predpovede SHMÚ čaká nasledujúce dni?

Pondelok - od západu k nám bude prúdiť vlhký vzduch. Oblačno až zamračené a miestami, cez deň na mnohých miestach sneženie alebo dážď so snehom, v nížinách väčšinou dážď. Ojedinele poľadovica. Nočná teplota -1 až -7, na juhozápade okolo 1 stupňa. Denná teplota 0 až 5, na juhozápade okolo 7. Prevažne západný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na horách naďalej búrlivý vietor.

Utorok - od západu až juhozápadu začne na Slovensko opäť prúdiť teplý vzduch. Prevažne polojasno a len ojedinele slabý dážď, vo vyšších polohách sneženie. V nižších polohách miestami hmlisto. Nočná teplota 0 až -6. Denná teplota 2 až 8 stupňov. Väčšinou slabý premenlivý, na horách západný vietor do 15 m/s (55 km/h).

Streda - Prevažne polojasno, v nižších polohách miestami hmlisto a ojedinele mrholenie. Nočná teplota -1 až -7 stupňov, denná 2 až 8 stupňov.

Štvrtok - Prevažne polojasno, v nižších polohách miestami hmlisto. Ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota -1 až -6, v dolinách a kotlinách miestami okolo -8. Denná teplota 1 až 7 stupňov.

Piatok - Polooblačno až oblačno a ojedinele prehánky alebo dážď, na horách sneženie. Nočná teplota 1 až -5. Denná teplota 1 až 7 stupňov.

V pondelok a utorok platia výstrahy

V pondelok platí výstraha druhého stupňa pre vietor pre Banskobystrický, Žilinský a Prešovský kraj a výstraha prvého stupňa pre sneženie a snehové jazyky a záveje pre rovnaké kraje. Na utorok je vydaná výstraha prvého stupňa pre vietor pre Banskobystrický, Žilinský a Prešovský kraj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu