Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodiči, pozor na padajúce skaly: Kde hrozí nebezpečenstvo?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

ZVOLEN – Výstraha upozorňujúca na padanie skál na cestu platí po výraznom oteplení na horských prechodoch Šturec a Donovaly. Uvádza to stránka zjazdnost.sk Slovenskej správy ciest (SSC).

Cestári však upozorňujú aj na poľadovicu, ktorá sa v noci a dnes ráno tvorila najmä na cestách východného Slovenska a to na rýchlostnej ceste R4 pri Svidníku, na cestách v okolí Humenného, Trebišova, Kráľovského Chlmca, Starej Ľubovne, Podolínca, Spišskej Starej Vsi, Ľubotína, Zborova (okres Bardejov), Revúcej, Jelšavy. Poľadovica sa vplyvom slabého dažďa a nízkych teplôt vytvára aj na cestách III. triedy v okrese Prešov a Sabinov.

Miestami zľadovatený sneh v hrúbke od jedného do troch cm sa vyskytuje na cestách I/77 Ľubotín - Obručné, I/77 Toporec - Stará Ľubovňa, II/542 Spišská Belá - Spišská Stará Ves, II/543 Hniezdne - Lysá pod Dunajcom (hranica SR/Poľsko), na cestách III. triedy v okolí Bardejova, Gregoroviec, Demjaty, Starej Ľubovne, Malého Lipníka, Spišskej Starej Vsi, Lipian, Nižnej Šebastovej, Bytče, Haligoviec, Chminianskej Novej Vsi, Záborského a Pustého Poľa. Nárazový vietor fúka v okolí Štósu, Banskej Štiavnice a Kremnice.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach, najmä vo východnej časti územia SR sa na vozovke miestami nachádza vrstva kašovitého až utlačeného snehu v hrúbke do troch cm, ojedinele do hrúbky piatich cm.

Horské priechody (HP) sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne mokrý. Na HP Vrchslatina, Dobšiná, Huty, Podspády, Klenov, Súľová, Grajnár a Herlianske Sedlo sa miestami na vozovke nachádza vrstva kašovitého až utlačeného snehu v hrúbke od jedného do troch cm.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu