Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Predpoveď počasia na víkend: Teploty prišli z cirkusu, budú skákať, ako sa im zachce!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Z januárových teplôt sa mnohí chytajú za hlavu. Jeden deň je mrazivo a na druhý by už mohli kvitnúť jarné kvety. Počasie nám tento víkend opäť ukáže svoju aprílovú náladu, len škoda, že uprostred riadneho zimného mesiaca.

Predpoveď počasia na piatok (9. 1. 2015)

Počasie u nás ovplyvňuje teplý front. Očakávame oblačno až zamračené, sneženie a v nížinách dážď. Teploty vystúpia na 1 až 6 stupňov Celzia. Na horách bude prevažne zamračené aj so snežením.

Na západnom Slovensku zamračené, dážď, najnižšie ranné teploty  -1 až -4 a najvyššie denné 3 až 6 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku prevažne zamračené, sneženie, najnižšie ranné teploty -2 až -7 a najvyššie denné 1 až 5 stupňov Celzia. Na východnom Slovensku prevažne zamračené, sneženie, najnižšie ranné teploty -2 až -6 a najvyššie denné 1 až 5 stupňov Celzia. 

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)


Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -7 a najvyššia denná 0 stupňov Celzia. Vo výške 1500 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -9 a najvyššia denná -1 stupeň Celzia. Vo výške 2000 m prevažne zamračené, sneženie, najnižšia ranná teplota -11 a najvyššia denná -4 stupne Celzia. 

Predpoveď počasia na sobotu (10. 1. 2015)

Vo vyšších hladinách ovzdušia bude prúdiť od západu do našej oblasti vlhký a teplý vzduch. Aj naďalej bude nad Slovenskom veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach dážď, od cca 1100, na severe a východe od 700 m sneženie. Lokálne tvorba poľadovice. V priebehu dňa sa bude od západu zmenšovať oblačnosť, dopoludnia sa vyskytnú miestami, popoludní len ojedinele slabé zrážky, vo vysokých horských polohách snehové.

Nočná teplota dosiahne 0 až -5, na západe +5 až 0 stupňov Celzia. Denná teplota 2 až 8, na západe a na juhu stredného Slovenska 9 až 14 stupňov Celzia. Fúkať bude západný vietor rýchlosťou 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 15 m/s (10 až 25, nárazy 55 km/h). Na východe bude viať len slabý vietor. Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až víchrica.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na nedeľu (11. 1. 2015)

V noci na nedeľu prejde naším územím na juhovýchod zvlnený studený front, za ktorým k nám bude prúdiť opäť chladný vzduch. Bude pretrvávať prevažne veľká oblačnosť a na väčšine územia dážď, vo vysokých, neskôr  aj v stredných polohách sneženie. Ojedinele si dávajte pozor aj na tvorbu poľadovice. Popoludní očakávame premenlivú oblačnosť a prehánky, od cca 600 m snehové.

Nočná teplota dosiahne 5 až 0, na severe okolo -1 stupňov, denná teplota 1 až 6 stupňov Celzia. Fúkať má západný vietor rýchlosťou 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 12 m/s (10 až 25, nárazy 45 km/h). Na východe bude fúkať slabý južný vietor, no na hrebeňoch hôr sa vybúri.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu