Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Silvestrovský protest v Bratislave: Desiatky ľudí sa postavili proti rozkrádaniu Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Približne 40 ľudí dnes podvečer prišlo do River Parku v hlavnom meste vyjadriť svoj nesúhlas s rozkrádaním Slovenska, ktoré sa má diať na politickej úrovni.

Dosvedčovať to majú podľa nich aj nedávne kauzy na ministerstve zdravotníctva či dopravy. Protestné zhromaždenie zvolal poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (nezaradený). Vyzval na ňom ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD), aby zrušil spornú zmluvu s firmou Paywell. Tá ma pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) zabezpečiť platby za mýto palivovými kartami.

"Slovensko nie je len najväčším vývozcom áut na počet obyvateľov v Európe, ale aj nášho kapitálu na Cyprus," povedal protestujúcim poslanec. Reagoval tak na sporný tender NDS na zabezpečenie platieb mýta palivovými kartami, pre ktorý sa pokúsila opozícia tento mesiac neúspešne odvolať z funkcie ministra dopravy Jána Počiatka.

"V prípade, ak minister Počiatek do dnešného dňa nezruší túto zmluvu, začíname organizovať protesty na jeho odstúpenie," uviedol Hlina. V najbližších dňoch chce informovať, o aké typy akcií a protestov pôjde. "Máme cesty, máme diaľnice, máme soľ, ktorú teraz tiež čerstvo draho nakúpili a jeden cieľ, odstúpenie Počiatka z funkcie ministra dopravy," dodal.

Firma Paywell zvíťazila v súťaži diaľničiarov s predpokladanou hodnotou 135,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Túto súťaž viacerí opoziční poslanci považujú za účelovú a podľa nich majetkový reťazec tejto firmy končí na Cypre. Počiatek ešte v novembri povedal, že v súťaži NDS porušenie zákona nevidí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu