Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prokuratúra zrušila obvinenie voči exkonateľovi MH Development: Kaliňák netuší prečo

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák si nemyslí, že prípad bývalého konateľa obchodnej spoločnosti MH Development Ladislava K. pôjde do stratena. Reagoval tak na informáciu, že prokuratúra zrušila obvinenie voči Ladislavovi K.

Informáciu dnes priniesol portál Aktuálne.sk. Ladislava K. polícia v novembri obvinila z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Do problémov sa dostal pre pokuty, ktoré si nechal preplatiť zo štátneho, či zvláštny prenájom auta.

„Myslíme si, že došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu,“ zdôraznil minister.

Kaliňák konštatoval, že nevidel odôvodnenie prokuratúry a teda nevie, prečo bolo obvinenie zrušené. Vždy rešpektujeme rozhodnutie prokuratúry a to bude obsahovať zdôvodnenie a aj odporučenie a podľa pokynov budeme postupovať, dodal. Prokurátor možno žiada o technickú kvalifikáciu, lepšie popísanie skutku alebo doloženie nejakých vecí, myslí si minister. V tejto chvíli by som nerobil žiadny záver. Vydržte pár dní a uvidíme, ale nevidím v tom teraz nejaký zásadný problém, konštatoval minister. 

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava na podklade sťažnosti obvineného zrušil uznesenie vyšetrovateľa Národnej protikorupčnej jednotky, ktorým bolo Ladislavovi K. vznesené obvinenie pre prečin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku ako predčasne vydané, bez náležitého objasnenia všetkých skutkových okolností, informoval portál Aktuálne.sk Janíček. Vyšetrovateľ má teraz podľa pokynu prokurátora znovu konať a rozhodnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu