Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na toto si policajti posvietia počas medzinárodnej dopravnej kontroly

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Počas celého tohto týždňa sa aj na Slovensku koná medzinárodná dopravno-bezpečnostná akcia organizácie TISPOL, ktorá združuje dopravné polície európskych štátov. Akcia sa zameriava na odhaľovanie vodičov, ktorí pred jazdou či počas nej požili alkohol.

Ako pripomenula hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, práve alkohol za volantom je jednou z najčastejších príčin dopravných kolízií. "Za 11 mesiacov tohto roka riskovalo na Slovensku svoje životy i životy iných 4518 vodičov pod vplyvom alkoholu do jedného promile a nad jedno promile to bolo až 4695 vodičov," uviedla Baloghová. Dodala, že počas akcie pozornosti policajtov neujde ani porušovanie iných dopravných predpisov, ako sú napríklad rýchlosť, bezpečnostné pásy, povinnosti chodcov a cyklistov. Polícia bude vykonávať kontroly najmä na miestach častých dopravných nehôd.

Počas podobnej akcie v decembri 2013 policajti z 31 európskych krajín skontrolovali 1.100.000 vodičov. Pod vplyvom alkoholu jazdilo 15.305 z nich, u viac ako 2000 vodičov identifikovali policajti požitie omamných látok. Muži zákona zistili taktiež vyše 2500 iných priestupkov a trestných činov. Podľa ďalších slov Baloghovej polícia sa intenzívne pripravuje aj na vianočné sviatky, preto už pred Vianocami posilní hliadky na celom území Slovenska. Dohľad zvýši aj pri bežnom výkone služby. "Pri svojej činnosti sa sústredí na okolie nákupných centier, zastávok MHD, miest so stánkami, trhoviská, ale aj na ďalšie miesta, kde je dohľad polície potrebný," uviedla policajná hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu