Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Martina (29) na VIDEU si trúfa na drsnú ľadovú divočinu: Slováci, dostaneme ju na sever?!

Martina Prokopová s verným kamarátom
Martina Prokopová s verným kamarátom (Zdroj: YouTube)

NOVOŤ - Krásna Slovenka z malej oravskej dedinky Novoť chce ísť po stopách dobrodruha Petra Hollého, ktorý minulý rok vycestoval vďaka vašim hlasom na polárnu výpravu. Mladá Martina je presvedčená, že obstojí v tvrdej konkurencii, lebo prekonávanie vlastných hraníc stojí za to!

Martina Prokopová (29) s prezývkou Tinka Lieska z Novoti mala vždy túlavé topánky. Precestovala celú Bosnu, Srbsko a Rumunsko a na konci tohto roka sa prihlásila do medzinárodnej súťaže o účasť na polárnej výprave so psími záprahmi Fjällräven Polar, kde ju od prvenstva vo svojej kategórii momentálne delí iba pár desiatok hlasov. Slováci, zahlasujeme za našu odvážnu Martinu a pomôžeme jej dosiahnuť vytúžený cieľ? Hlasovať môžeme len do 12. decembra!

„Pochádzam z najchladnejšej oblasti severného Slovenska a mám verného psa menom Aiga. Nikdy doteraz som nenavštívila Škandináviu, ale vždy som to chcela urobiť. Zažiť extrémne podmienky s neznámymi ľuďmi je pre mňa výzva, prehlásila Slovenka, ktorá chce narušiť vlastnú zónu pohodlia a „resetovať“ svoju myseľ v nádhernom a drsnom prostredí polárnej zimy.

Cestovanie má Martina odjakživa v krvi a v zahraničí sa nikdy doteraz nestratila. Má skúsenosti s vytrvalostným behom i lezením. Je to povestná milovníčka psov a svoj vzťah k mrazivej prírode vysvetľuje aj na videu.

Súťaž Fjällräven Polar každoročne ponúka „obyčajným“ ľudom z celého sveta zažiť úžasné 300-kilometrové dobrodružstvo na celý život. Účastníci absolvujú cestu so psím záprahom po z Signaldalenu, z Nórska až do lesov okolo Jukkasjärvi vo švédskom Laponsku.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu