Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čechov terorizuje príšerné počasie: Vlaky na Slovensko nepremávajú, rušte cesty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pre zlé počasie v Čechách viaceré vlaky v medzinárodnej doprave stále nechodia či meškajú. Osobná vlaková doprava je na Českých dráhach (ČD) v núdzovom režime, informovala Zuzana Červená zo Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Pre kalamitu v Čechách viaceré vlak odtiaľ na Slovensko nechodia alebo majú meškanie. "Podľa vyjadrenia Českých dráh by sa malo do dnešného večera počasie stabilizovať," vysvetlila s tým, že to však môže mať stále vplyv na meškanie vnútroštátnych i medzištátnych vlakov. ZSSK upozorňuje cestujúcich, aby zvážili cestu vlakom, prípadne použili iné dopravné prostriedky. Lístky na zmeškané či odrieknuté vlaky môžu vrátiť v pokladniciach ZSSK, pričom im nebudú účtovať žiadny storno poplatok.

Pre kalamitu u našich susedov nejazdia vlaky Ex 121 HRADČANY (Praha - Žilina), Ex 124 BEČVA (Žilina – Praha), EC 275 JAROSLAV HAŠEK (Praha – Budapešť) a EC 222 DETVAN (v úseku Žilina – Praha). Vlak R 443 ŠÍRAVA mešká 140 minút, EC 273 AVALA dve hodiny a EC 277 SLOVAN hodinu. V prípade vlakov EC 171 HUNGARIA a EC 175 JAN JESENIUS bude meškanie dodatočne spresnené. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu