Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalší českí politici dostali podozrivé zásielky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Na Pražský hrad, ministerstvo spravodlivosti a ministerstvo vnútra doručili dnes zásielky s podozrivým obsahom. Hrad ani rezort vnútra túto informáciu zatiaľ nepotvrdili.

"Môžem ubezpečiť, že k ohrozeniu života ani zdravia ani jedného zo zamestnancov ministerstva nedošlo," uviedla podľa Českého rozhlasu hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Kateřina Hrochová s tým, že v podateľni zistili zásielku s podozrivým obsahom. "Zásielku prevzali Polícia Českej republiky a hasičský záchranný zbor na ďalšie preskúmanie. Ďalšie skutočnosti nemôžem zatiaľ komentovať," dodala Hrochová. Podozrivé zásielky sa v Česku začali objavovať koncom novembra, keď ich dostali napríklad ministerstvá vnútra a financií. Obsahovali jed, odoslané boli zo Švédska a Slovinska.

Na rôzne úrady prišlo v tomto období aj niekoľko ďalších podozrivých zásielok, v ktorých však jed nebol. Kvôli prípadom z konca novembra sa zvýšila bezpečnostná ochrana ministerstiev a ďalších štátnych orgánov. Podľa predchádzajúceho vyjadrenia ministra vnútra Milana Chovanca polícia od roku 2006 riešila 4000 prípadov podozrivých zásielok. Zásielky s bielym práškom sa v ČR objavili aj v septembri, keď ich dostali niektoré úrady vrátane Pražského hradu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu