Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krutá smrť Aleny (†41) a jej štyroch dcér: Tragédia, ktorá navždy zmení ich rodinu!

Alena zahynula spolu so svojimi dcérami Zobraziť galériu (8)
Alena zahynula spolu so svojimi dcérami (Zdroj: Facebook)

TRHOVEC NAD VÁHOM - Slovenskom v sobotu otriasla strašná tragédia. Medzi Novými Zámkami a Šaľou došlo k hrozivej autonehode, pri ktorej zahynula žena a jej štyri adoptívne dcéry. Ostal po nej manžel a ďalších šesť detí, pre ktoré tak budú nadchádzajúce sviatky najhoršími v živote. Osud vie byť niekedy naozaj poriadne krutý.

Na ceste medzi Trnovcom nad Váhom a Jatovom sa pred dvoma dňami odohralo obrovské nešťastie. Pri autonehode tam prišlo o život päť ľudí - štyridsaťjedenročná Alena z Nových Zámkov a jej štyri dcéry - Monika, Marcela, Petra a Janka vo veku od 10 do 15 rokov. V sobotu ráno sa vybrali na vianočné nákupy, domov z nich sa už nikdy nevrátia.

Čo sa vlastne stalo

Krátko po deviatej hodine v sobotu ráno sa čelne zrazili Volvo XC 90 a dve nákladné vozidlá. Volvo, ktoré šoférovala Alena, obiehalo v rýchlosti viac ako 100 km/h nákladné vozidlo Liaz. Vodička sa však nestihla zaradiť do jazdného pruhu a čelne sa zrazila s protiidúcim nákladným vozidlom Scania. Prvé informácie hovoria o tom, že nehodu spôsobila Alena. Priťažujúcim faktorom bol zrejme aj fakt, že nemala zimné pneumatiky a ešte stále jazdila na celoročných.

Tragická nehoda pri Šali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV JOJ)

Tragická nehoda pri Šali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV JOJ)

Z Volva ostal po nehode len vrak. Pri nehode zahynula celá jeho posádka - matka a štyri deti. Vodič Scanie utrpel ľahšie zranenia. Podľa výpovede očitých svedkov dievčatá po náraze vyleteli z auta, pričom jedno z nich potom prešiel ešte aj kamión. Polícia podľa hovorkyne Renáty Čuhákovej už vo veci začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Alena bola oddanou matkou 10 detí

Štyridsiatnička Alenka bola matkou pestúnskej rodiny. S manželom Jozefom sa im narodilo jediné dieťa - syn, a tak sa rozhodli, že poskytnú domov aj ďalším. Starostlivosť o ne by dala zabrať každému. Keď ešte boli mladšie, Alena vstávala pred piatou hodinou ráno, aby mohla odviezť najstaršiu dcéru na plávanie a ostatné deti do škôlky či do školy. Potom nastupovali domáce práce - varenie, upratovanie, pranie. Poobede ten istý kolotoči - škôlka, škola, syna vozievala na hokej a ďalších sedem ratolestí do folkórneho súboru. Keď konečne dorazila domov, rodina sa spolu najedla a o ôsmej nasledovala večierka. Manžel bol týchto povinností ušetrený, no zato celé dni trávil v práci, aby rodinu uživil. Cez víkendy jej to však naplno vynahradzoval, píše sa v staršom čísle občasníka Asociácie náhradných rodín. Keď deti povyrástli, Alena sa vrátila do práce, bola vychovávateľkou na základnej škole v Nových Zámkoch.

Krutá smrť Aleny (†41)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

Alena (vpravo), manžel Jozef a priateľka ich syna Jožka, Veronika
Zobraziť galériu (8)
Alena (vpravo), manžel Jozef a priateľka ich syna Jožka, Veronika  (Zdroj: Facebook)

Krutá smrť Aleny (†41)
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook)

Ich životy už nikdy nebudú ako predtým

Zvyšok rodiny je zo sobotňajšej tragédie úplne zdrvený. Niektoré z detí sa v osudnom čase nachádzali v zahraničí a Jozef teraz čaká, kým priletia domov. Medzi nimi aj devätnásťročný syn Jožko, ktorý je talentovaným hokejistom a momentálne hrá vo Švédsku v mládežníckej súťaži. Popritom sa venuje aj hokejbalu. Na rodinu teraz čakajú najťažšie sviatky, aké si len človek vie predstaviť. Musia stáť pri sebe, aby tieto ťažké časy dokázali prekonať.

Jozef starší a mladší
Zobraziť galériu (8)
Jozef starší a mladší  (Zdroj: Facebook)

Jozef mladší - stojí ako tretí zľava
Zobraziť galériu (8)
Jozef mladší - stojí ako tretí zľava  (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu