Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ryanair bude mať na Slovensku základňu: Pribudne let do Madridu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair otvorí v marci 2015 na Slovensku svoju prvú bázu. A to s dvoma bázovanými lietadlami a 16 leteckými linkami, v rámci ktorých pribudne aj nový let do Madridu. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to avizoval generálny riaditeľ Ryanairu Michael O'Leary.

"Dúfam, že o nejakú dobu sa nám podarí priniesť do Bratislavy aj tretie a štvrté lietadlo," avizoval O'Leary. Firma tak podľa jeho slov investuje v Bratislave viac ako 200 miliónov dolárov (160,6 milióna eur). Nová báza by mala podľa dopravcu priniesť 60 letov týždenne a milión prepravených cestujúcich ročne. Pre dopravcu je to jeho 71. báza.

V lete budúceho roka plánuje Ryanair lietať dvakrát denne do Londýna Stanstedu, štyrikrát do týždňa do Londýna Lutonu, Milána a Ríma. Trikrát do týždňa zase do Paríža, Madridu, Liverpoolu či Bruselu. Dvakrát do týždňa to budú lety napríklad do Barcelony, Edinburghu či Malagy.

Podľa generálneho riaditeľa Letiska M. R. Štefánika Ivana Trhlíka sa týmto bratislavské letisko definitívne dostáva na leteckú mapu Európy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu