Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pribudnú ďalšie lety z Bratislavy: Linka do Nemecka už v dohľadnom čase

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavské letisko by malo už čoskoro oznámiť ďalšiu novú leteckú linku do západoeurópskeho mesta. Podľa má ísť o letecké spojenie do Nemecka.

"V najbližších týždňoch by sme chceli oznámiť otvorenie novej leteckej linky do veľmi významného západoeurópskeho mesta, ktoré bude pre nás kľúčové," uviedol šéf Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík. Konkrétnejší ale zatiaľ nechcel byť.

Spustenie linky do Nemecka by pritom malo pre Slovensko význam z turistického aj obchodného hľadiska. Nemeckí turisti sú podľa údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR za rok 2013 po českých a poľských dovolenkároch treťou najväčšou skupinou návštevníkov na Slovensku.

Letisko v Bratislave 6. decembra spustilo nové priame letecké spojenie do Dubaja, ktoré prevádzkuje spoločnosť flydubai. Od apríla 2015 začne zo slovenského hlavného mesta lietať spoločnosť Niki, dcérska firma rakúskej airberlin. A to do Bruselu a na Malorku. Letecká spoločnosť Ryanair si zase v marci budúceho roka založí v Bratislave bázu a pridá nové letecké spojenie do Madridu.

Aj na základe týchto informácií je Trhlík optimistický vo vývoji počtu cestujúcich na bratislavskom letisku v budúcom roku. "Vo veľmi krátkej dobe by sme sa chceli dostať k hranici 2 miliónov vybavených cestujúcich," odhadol šéf letiska. V roku 2015 totiž očakáva nárast počtu cestujúcich o zhruba tretinu.

V aktuálnom roku 2014 však bude ešte podľa neho pokračovať pokles počtu vybavených pasažierov. Predpokladá ich zníženie v porovnaní s predchádzajúcim rokom o približne 3 %. V roku 2013 pritom letisko v Bratislave vybavilo na príletoch aj odletoch spolu 1,37 milióna cestujúcich. V porovnaní s rokom 2012 to znamenalo pokles o 3 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu