Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajti naparili Matúšovi pokutu: Keď uvidel, čo mu napísali na šek, skoro onemel!

Predmetný šek Zobraziť galériu (2)
Predmetný šek (Zdroj: Tip čitateľa)

VEĽKÉ ORVIŠTE - Policajti sa zase raz vyznamenali. Tento raz sa im pri udeľovaní pokuty stal obrovský trapas. Mladík si chybu priznal, no keď uvidel, čo mu policajti napísali na šek, neveril vlastným očiam.

Možno by nezaškodilo jazykovedné preškoľovanie, potom by nedošlo k trapasom, aký zažil aj náš čitateľ. "Večer som išiel z práce aj s jedným kamarátom a keď som prechádzal cez obec Krakovany, tak ma pri miestnom futbalovom štadióne zastavila policajná hliadka na bežnú kontrolu. Pri kontrole dokladov, mladší z dvojice policajtov zistil chybu," napísal nám Matúš (23) z Veľkého Orvišťa.

Policajti naparili Matúšovi pokutu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Tá stála mladíka dvadsať eur, no chybu si priznal. "V ,,technickom" som mal starú bielu kartu od poistenia vozidla, nakoľko som ju zabudol vymeniť za novú. Chybu som, samozrejme, priznal a dohodli sme sa na najnižšej sadzbe 20 €. Nemal som pri sebe hotovosť a tak mi vypísal šek," pokračuje rozprávanie Matúš.

Ibaže na bločku si našiel niečo iné. Namiesto DVADSAŤ si tak mohol prečítať DVATSAŤ eur.

Policajti naparili Matúšovi pokutu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Chybu si všimol na pošte, kde sa chystal zaplatiť pokutu. Napokon sa na tejto školáckej "hrúbke" zasmial spolu s pracovníčkou pošty. "Ked som však na pošte išiel vypísať meno a adresu odosielateľa, všimol som si, že na šeku nie je niečo v poriadku. Príslušník polície vo Vrbovom spravil doslova školácku chybu pri vypisovaní dokladu. Možno bude niečo pravdy na tom vtipe o policajtoch, kde jeden vie čítať a druhý vie písať. Neodolal som a pobavil som sa na tom aj spolu s pracovníčkou pošty a nakoniec som sa rozhodol, že sa o to podelím aj s čitateľmi TOPiek," dodal s úsmevom Matúš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu