Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nádej pre Žanetu: Našla sa darkyňa obličky

Žanete dodáva silu do života najmä dcérka Barborka. Zobraziť galériu (2)
Žanete dodáva silu do života najmä dcérka Barborka.

BANSKÁ BYSTRICA - Mladá žena (33) sa rozhodla darovať obličku Žanete (33) z Brezna. Matku dvoch detí zaujal príbeh rodičov Bučkovcov, ktorí chceli kúpiť obličku pre dcéru za 60-tisíc od Gustáva Homolu, o ktorom sme písali v Novom Čase.

Darkyňa, ktorá chce zostať v anonymite, si prečítala článok o trápení Bučkovcov a rozhodla sa pomôcť. Ak bude jej oblička vhodná, je pripravená dať ju Žanete.

Bučkovci čakajú na obličku pre Žanetu viac ako 10 rokov. Ona zatiaľ zažíva peklo na zemi, ktoré však ani nemusí prežiť. Trikrát týždenne jej menia otrávenú krv, dostáva záchvaty, ktoré pripomínajú epilepsiu. Bučkovci boli kvôli dcére ochotní porušiť aj zákon. No teraz im svitla nádej - obličku dostanú zákonnou cestou.

„Ich príbeh som si prečítala v novinách. V minulosti sme mali podobný problém v rodine. Nikto nebol vhodným darcom a strýko zomrel. Viem, ako sa cítia, a preto som sa rozhodla. Chcem však zostať v anonymite. Nerobím to kvôli peniazom ani sláve,“ povedala matka dvoch malých detí. Bučkovci neverili vlastným ušiam.

„Už sme spolu volali a nemôžeme tomu uveriť. V najbližších dňoch sa stretneme a absolvujeme potrebné vyšetrenia v nemocnici. Dúfam, že to vyjde,“ povedala M. Bučková, ktorá je s manželom Jánom ochotná urobiť pre záchranu dcéry všetko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu