Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Češky okradli Bratislavčanku, chceli jej vybieliť bankomat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Zoznam s.r.o.)

BRATISLAVA – Na Uzbeckej ulici v hlavnom meste okradli v piatok (12. 9.) večer Bratislavčanku dve 20-ročné Češky. V jednej z predajní jej vzali zo striešky detského kočíka peňaženku s osobnými dokladmi, finančnou hotovosťou aj platobnou kartou.

Mladé ženy kartou vyberali aj peniaze z bankomatu, chytila ich však polícia. Informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Češky Diana a Gabriela sa s ukradnutou kartou vybrali k bankomatu na neďalekej Lotyšskej ulici. Diana mala podľa polície uskutočniť tri neoprávnené výbery finančnej hotovosti v celkovej sume 300 eur. "Policajti v krátkom čase priamo pri bankomate na Lotyšskej obmedzili ženy na osobnej slobode a za účelom vykonania potrebných úkonov ich eskortovali na príslušné policajné oddelenie," priblížila Považanová.

Češkám hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody od jedného do piatich rokov. "Vyšetrovateľ policajného zboru ich na podklade dôkaznej situácie obvinil z prečinu krádeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaných spolupáchateľstvom," uviedla hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu