Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Letné počasie pod psa: V pondelok ešte facka, potom má prísť konečne zmena!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tohtoročné leto nevyšlo podľa predstáv milovníkov horúčav a slnka, a ako sa zdá, ani začiatok tohto týždňa sa nezačne veľmi slávne. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu by sa však malo nepekné počasie napokon umúdriť a ukázať aj svoju prívetivejšiu tvár.

V pondelok bude oblačno až zamračené, miestami sa vyskytne dážď alebo prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 16 až 21, na juhu stredného Slovenska a na východnom Slovensku okrem Spiša na 22 až 27 stupňov. Fúkať má severný až severovýchodný vietor s rýchlosťou 5 až 25 km/h.

Predpokladané množstvo zrážok počas noci: do 6 mm, v južnej polovici západného Slovenska miestami, na juhu stredného Slovenska ojedinele 10 až 20 mm, na západe prípadne až 30 mm. Cez deň do 7 mm, na západe miestami 10 až 15 mm.

V utorok nás čaká prevažne polooblačné počasie a ojedinele aj prehánky. V západnej polovici územia oblačno až zamračené a miestami dážď. Nočná teplota klesne na 15 až 9, denná sa vyšplhá na 22 až 27 stupňov.

Streda má byť jasná až polooblačná a prehánky sa vyskytnú len ojedinele. Zrána a predpoludním môže vodičov v nižších polohách potrápiť hmla. Nočná teplota spadne na 14 až 8, denná dosiahne 22 až 28 stupňov. 

Vo švrtok by sme sa mali tešiť na jasnú až polojasnú oblohu. V noci bude 13 až 7, cez deň 21 až 27 stupňov.

Aj počasie v piatok sa ponesie v podobnom duchu. Má byť prevažne polojasno, zrána hmlisto a pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele dážď alebo prehánky. Nočná teplota zostúpi na 15 až 9, denná vystúpi na 21 až 27 st.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu