Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pripravte sa na zmenu počasia: SHMÚ varuje pred búrkami a dažďom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Výstrahu prvého stupňa pred búrkami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Platí dnes do 20.00 hodiny pre väčšinu územia stredného a východného Slovenska.

SHMÚ očakáva miestami výskyt búrok, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Spojené s nimi môžu byť krátkodobé lejaky, pri ktorých môže úhrn zrážok dosiahnuť 20 až 30 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 10 až 15 metrov za sekundu.

Výstraha platí pre celý Prešovský a Žilinský kraj, Košický kraj s výnimkou okresov Michalovce, Sobrance a Trebišov, Banskobystrický kraj s výnimkou okresov Banská Štiavnica, Krupina a Žarnovica a Trenčiansky kraj s výnimkou okresov Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Partizánske.

Na stredu (10.9.) vydal SHMÚ výstrahu pred dažďom prvého stupňa, ktorá sa týka 11 okresov Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja. Výstraha pred dažďom platí aj na štvrtok (11.9.) pre väčšiu časť stredného a východného Slovenska a časť západného Slovenska.

Pre celý Banskobystrický kraj, sedem okresov Žilinského kraja, šesť okresov Trenčianskeho kraja, dva okresy Nitrianskeho kraja a pre jeden okres Košického a Prešovského kraja platí dokonca výstraha druhého stupňa pred dažďom. SHMÚ tu očakáva miestami výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 35 až 70 milimetrov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu