Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Školáci vyzbierali pre Jakubka 8 500 Sk

Kamarátky Anetka Ondášová a Mirka Magdová (14) medzi spolužiakmi v Kluknave vyzbierali na účet Jakubka 8 500 Sk. Zobraziť galériu (4)
Kamarátky Anetka Ondášová a Mirka Magdová (14) medzi spolužiakmi v Kluknave vyzbierali na účet Jakubka 8 500 Sk.

KLUKNAVA/KOŠICE - Hoci Jakubka Ringoša (9) z Krompách osobne nepoznajú, je im veľmi ľúto, čo sa mu stalo. Ôsmačky Anetka Ondášová a Mirka Magdová zo Základnej školy v Kluknave preto usporiadali medzi spolužiakmi a učiteľmi pre chlapčeka zbierku.

Spolu vyzbierali 8 500 korún! Jakubko, ktorý pri výbuchu domu prišiel o mamu Moniku († 33) a sestričku Lenku († 5), leží stále v nemocnici s ťažkými popáleninami.

„Chceli sme Jakubkovi pomôcť, keď sa mu stala taká strašná vec,“ hovoria dievčatá. S návrhom prišli za riaditeľkou školy Máriou Vasiľovou, ktorá bola ich nápadom príjemne prekvapená. „Rada som im vyšla v ústrety,“ konštatuje riaditeľka. Anetka a Mirka pripravili zbierku pre Jakubka a spolužiakov o nej informovali v školskom rozhlase.

„Odhadovali sme, že vyzbierame tak polovicu zo sumy 8 500 Sk, ktorú sme napokon získali. Potešilo nás to,“ zhodujú sa kamarátky. Peniaze už vedenie školy poslalo na Konto Jakubko. Radnica mesta Krompachy ho zriadila po tragédii, ku ktorej došlo 2. februára. Výšku sumy radšej nechce zverejňovať. Našli sa totiž aj neprajníci, ktorí Emilovi Ringošovi a synovi Jakubkovi závidia.

Školáci vyzbierali pre Jakubka
Zobraziť galériu (4)
O mŕtvej sestričke stále nevie!


Otec Emil Ringoš ďakuje všetkým, ktorí im pomáhajú. „Jakubko sa má oveľa lepšie. Teší ma to a drží pri živote,“ dodáva otec. Krutú pravdu o smrti mamy a sestričky však ešte stále skrýva v sebe, synovi nič nepovedal. Čaká, kým sa Jakubkov zdravotný stav ešte zlepší. Chlapec chýba i spolužiakom - tretiakom na ZŠ Maurerova v Krompachoch. „Už by sme si s ním radi zahrali futbal! V telocviku je dobrý, no najradšej má matematiku,“ zhodujú sa. Odkazujú mu, aby čím skôr vyzdravel a vrátil sa medzi nich. Jakubkovi v utorok preväzovali rany. Ešte stále leží na jednotke intenzívnej starostlivosti kliniky popálenín v Nemocnici v Šaci. V najbližších dňoch by ho mohli preložiť na lôžkové oddelenie. Chlapec už prijíma potravu a čaká ho rehabilitácia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu