Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Emil a Jakubko Ringošovci: Tu začneme žiť odznova!

Nový byt darovala rodine radnica.
Nový byt darovala rodine radnica.

KROMPACHY/ŠACA - Šialený výbuch plynu pripravil pred týždňom Emila Ringoša (33) nielen o dom v Krompachoch, ale aj o tých, ktorých miloval najviac.

Manželku Moniku († 33) a dcérku Lenku († 5) už viac neobjíme. Ten, pre koho sa však stále oplatí žiť ďalej, je malý Jakub (9), ktorý celú tragédiu prežil. Kým chlapček sa v súčasnosti lieči po operácii v nemocnici, otec mu už doma chystá novú izbičku. Včera totiž dostal kľúče od nového bytu. Silu povedať synovi o smrti ich najbližších však stále nenašiel.

Týždeň po tragickom výbuchu plynu dostal Emil Ringoš kľúče od nového 2-izbového bytu v centre Krompách, ktorý mu pridelila radnica. Zatiaľ sú v ňom však len holé steny. „Čaká nás ešte veľa práce, aby Jakubko prišiel do hotového. Musíme to všetko vymaľovať a zariadiť. Sme však za všetko nesmierne vďační,“ smutne konštatuje muž, ktorý okrem syna Jakubka (9) prišiel pri výbuchu o všetko. Ako spomienka na manželku mu ostala len jej obrúčka, ktorú našiel na zhorenisku. Tú svoju však už v ruinách neobjavil.

„Mám len Jakubka a obrúčku. Všetky veci spálil oheň, nič neostalo. Len spomienky v srdci,“ zdrvene hovorí Emil. Uvažoval už aj o tom, že sa z Krompách možno odsťahuje. „Je to ešte čerstvé a poradím sa aj s Jakubkom. Odporúčali mi to však už viacerí. Nie kvôli ľuďom, ale práve pre zlé spomienky. Veď okolo toho miesta budeme chodiť a stále nám to s Jakubkom bude pripomínať tragédiu,“ myslí si muž, ktorý v priebehu niekoľkých sekúnd prišiel takmer o celú rodinu.

O Jakubkovom stave sa neustále informuje, no krutú pravdu mu ešte nepovedal. „Ešte nie. Obávam sa, ako to zoberie. Veď ho operovali, čaká ho ešte ďalšia operácia,“ hovorí. Emil Ringoš potvrdil, že vlani boli v ich dome plynári až dvakrát. „Mali sme s plynom problémy,“ konštatuje. Zatiaľ však nechce na nikoho ukazovať prstom. V okolí domu ešte stále pracujú plynári i polícia. Jamy už vykopali na viacerých miestach na ulici. Celú tragédiu stále vyšetruje polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu