Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vážne zranený robotník je po operácii a stabilizovaný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Tridsaťsedemročný robotník, ktorý si vážne zranil chrbticu na stavbe diaľnice D1 pri Spišskom Hrhove, je v dobrom zdravotnom stave.

Dnes to uviedol námestník riaditeľa košickej univerzitnej nemocnice Ľuboslav Beňa. Ako dodal, pacient je mimo ohrozenia života. Po operácii je pri vedomí, jeho stav je stabilizovaný.

Druhý robotník, 42-ročný Bardejovčan, utrpel zranenia s predpokladaným liečením štyri týždne a je hospitalizovaný v Nemocnici s poliklinikou Poprad. Ako informovala hovorkyňa Nemocnice Poprad, a.s., Sylvia Galajda, pacient je stabilizovaný, mimo ohrozenia života.

Lieči sa zo zranení chrbtice a ramena. Ak sa bude všetko vyvíjať tak dobre ako doteraz, v najbližších dňoch by ho mohli prepustiť. Nešťastie sa stalo na stavbe diaľnice D1 v sobotu 2. augusta, keď dvoch robotníkov privalil oceľový dielec.

Nehody pri výstavbe diaľnic na Slovensku

2. novembra 2012

Pri obci Kurimany pri betonáži druhého poľa mostnej konštrukcie pri výstavbe prvého úseku diaľnice D1 Jánovce - Jablonov zlyhala podperná konštrukcia a zrútila sa betónová časť v dĺžke približne 25 metrov a šírke 15,25 metra. Nešťastie si vyžiadalo štyri životy, dvanásť ľudí sa zranilo.

12. augusta 2013

V rozostavanom tuneli Šibenik pri Levoči na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov zomrel po výbuchu strelmajster, ktorý riadil trhacie práce. K výbuchu došlo počas odstrelu v južnej tunelovej rúre a pri nešťastí sa zranili aj ďalší piati robotníci, z toho jeden ťažko.

1. októbra 2013

Pri výstavbe diaľnice v Turčianskych Kľačanoch v okrese Martin spadol asi z päťmetrovej výšky mladý robotník. Muž, ktorý mal poranenú chrbticu, no bol pri vedomí, skončil v martinskej nemocnici.

4. decembra 2013

Z rozostavaného diaľničného mosta pri Vrútkach spadol robotník. Muž utrpel vážne poranenia rúk, nôh i hlavy, po páde bol pri vedomí a previezli ho do martinskej nemocnice.
 

2. augusta 2014

Na stavbe diaľničného mosta pri Spišskom Hrhove v okrese Levoča spadol na dvoch montážnikov, ktorí stáli na vysunutej plošine, asi 700 kilogramový oceľový diel lávky. Jeden montážnik utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť približne šesť týždňov, druhý sa bude liečiť asi štyri týždne. Most pri Spišskom Hrhove je súčasťou úseku diaľnice D1 Jánovce –

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu