Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pozor, vo Vojenských lesoch na Záhorí platí zákaz zberu lesných plodov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Vojenské lesy a majetky (VLM), š. p., upozorňujú verejnosť, že od dnešného dňa až do 7. septembra 2014 platí na území Vojenského obvodu Záhorie zákaz zberu všetkých lesných plodov. Dôvodom je postrek na zabránenie šírenia listožravého hmyzu v katastrálnom území Obora a Šranek.

"Letecký postrek bude na uvedenom území vykonaný 4. až 10. augusta 2014 od 5. do 20. hodiny. Preto v tomto čase neodporúčame občanom ani vstup na dané územie," uviedol prednosta Obvodného úradu Vojenského obvodu Záhorie Pavol Škrha. Ako ďalej zdôraznil, postrek je nevyhnutné urobiť v čase, keď si to vyžaduje situácia.

"Príroda si nevyberá. V tomto prípade nie je možné presunúť ho na neskorší termín, mimo hubárskej sezóny," uistil.

Ochranná doba postreku je 28 dní, preto je zber lesných plodov zakázaný až do 7. septembra 2014. O týchto opatreniach boli informované aj všetky obce susediace s Vojenským obvodom Záhorie.

Vo Vojenskom obvode Záhorie, mimo zákazu zberu lesných plodov, naďalej platí aj zákaz vstupu na územie, a to podľa aktuálneho plánu vojenských cvičení, ktorý je zverejnený okrem iného aj na webovej stránke Ministerstva obrany SR www.mosr.sk/harmonogram-vojenskych-cviceni-na-uzemi-vojenskych-obvodo v/.

Územie vojenského obvodu je počas cvičení a inej plánovanej činnosti zložiek rezortu pre verejnosť uzatvorené z dôvodu reálneho nebezpečenstva ohrozenia zdravia a života občanov. Informoval generálny riaditeľ VLM, š.p., Ján Jurica.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu