Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Popálený Jakubko bude v nemocnici mesiac

Lekári predpokladajú, že Jakubko absolvuje dve operácie, pri ktorých mu transplantujú kožu.
Lekári predpokladajú, že Jakubko absolvuje dve operácie, pri ktorých mu transplantujú kožu.

KOŠICE – Deväťročný Jakubko, ktorý pri výbuchu plynu v rodinnom dome Ringošovcov v Krompachoch utrpel popáleniny II. a III. stupňa na 33 percentách tela, zostane na klinike popálenín približne mesiac.

Ako dnes tlačovú agentúru SITA informovala hovorkyňa 1. súkromnej nemocnice v Košiciach – Šaci Denisa Vančíková, stav pacienta je stabilizovaný. Lekári predpokladajú, že absolvuje dve operácie, pri ktorých mu transplantujú kožu. Predpokladaná doba liečenia je približne mesiac.

Ako agentúru SITA informoval konateľ Nemocnice s poliklinikou v Krompachoch Miroslav Kraus, práve dnes prepustili do domáceho liečenia jedného pacienta, ktorí pri výbuchu utrpel ľahšie zranenia. „Dvoch pacientov, ktorí boli hospitalizovaní na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny sme dnes preložili na chirurgické oddelenie. Z Levoče k nám prevezú pacienta, ktorého tam liečili pre zranenie oka,“ povedal Kraus. Dodal, že pacienti sa rýchlo zotavujú a je predpoklad, že do konca tohto týždňa ich postupne prepustia do domáceho ošetrenia.

Mesto zriadilo Konto Jakubko

„Mesto zriadilo v Slovenskej sporiteľni Konto Jakubko – číslo účtu 0523366730/0900, variabilný symbol 020207. Postihnuté rodiny potrebujú pomoc v ťažkej chvíli, hoci ich blízkych, ktorí zahynuli pri výbuchu, im už nič nemôže nahradiť. Mesto samo nemá dostatok zdrojov, preto sa obraciame na všetkých ľudí, ktorých tragédia nenechala ľahostajnými, ak chcú poskytnúť pomoc, môžu prispieť na zriadené konto,“ uviedla dnes popoludní primátorka Rušinová.
Dodala, že schránky na finančné príspevky budú umiestnené aj na mestskom úrade v priestoroch spoločnosti Panasonic, kde pracuje Jakubkov otec a v priestoroch spoločnosti SEZ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu