Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na projekty na pomoc obetiam násilia dá Úrad vlády päť miliónov eur

Úrad vlády
Úrad vlády (Zdroj: vlada.gov.sk)

BRATISLAVA - Úrad vlády vyčlenil na projekty v rámci programu Domáce a rodovo podmienené násilie 5 193 918 eur. Informoval o tom Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. O nových výzvach bude jeho správca, úrad vlády, informovať na ôsmich krátkych informačných stretnutiach. Zverejnenie výziev je naplánované v polovici augusta.

Výzvy na predkladanie žiadostí, o ktorých bude úrad vlády ešte informovať, sú určené pre viacerých záujemcov. Ide o obce, štátne rozpočtové a príspevkové organizácie, vyššie územné celky a úrady samosprávnych krajov, ale aj organizácie, ktoré sú registrovanými alebo akreditovanými poskytovateľmi sociálnych služieb v SR.

O podporu sa môžu uchádzať tiež organizácie, ktoré pomáhajú v oblasti domáceho násilia a násilia páchaného na ženách, ako aj všetky právnické osoby, ktoré v súčasnosti nie sú aktívne v oblasti poskytovania sociálnych služieb v rovnakých oblastiach, ale majú záujem o poskytovanie takýchto poradenských služieb.

Úrad vlády tieto výzvy predstaví záujemcom na viacerých stretnutiach, tie sú pre ľudí bezplatné, netreba sa ani zaregistrovať. Krátkych informačných stretnutí bude osem, naplánované sú na august. Prvé dve budú 18. augusta v Michalovciach a Prešove. Prvé bude v Michalovciach od 10:00 do 12:00, druhé v Prešove od 15:00 do 17:00.

V nasledujúci deň môžu prísť na stretnutie ľudia v Banskej Bystrici od 10:00 do 12:00, poobede od 15:00 do 17:00 bude v Rimavskej Sobote. V stredu 20. augusta bude prvé stretnutie v rovnakom čase ako v predchádzajúce dni v Čadci, druhé v Trenčíne. Ľudia z Nitry a Bratislavy sa o výzvach dozvedia viac vo štvrtok 21. augusta.

V Bratislave v čase od 14:30 do 16:30 v priestoroch úrady vlády. Informácie o presných miestach sa záujemcovia dozvedia na stránke http://www.eeagrants.sk/predstavenie-novych-vyziev-pre-program-domace-a-rodovo-podmienene-nasilie/.

Výzvy, ktoré úrad vlády predstaví, budú zamerané na štyri opatrenia. Pôjde jednak o vytvorenie bezpečných ženských domov v zmysle Európskych štandardov, ale aj o vytvorenie nových služieb pre ženy, ktoré sú ohrozené násilím, pre obete násilia a ich deti.

Ďalším opatrením je podpora už existujúcich poradenských centier pre obete domáceho násilia. Úrad vlády predstaví tiež opatrenie, ktoré je zamerané na existujúce poradenské centrá pre ženy ohrozené násilím a obete násilia a ich deti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu