Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Zachránil by CT prístroj Markov († 4) život?

Rodičia Marka Čóka († 4) si myslia, že včasné vyšetrenie na CT mohlo odhaliť vážny úraz hlavy ich synčeka.
Rodičia Marka Čóka († 4) si myslia, že včasné vyšetrenie na CT mohlo odhaliť vážny úraz hlavy ich synčeka.

MICHALOVCE - Zbytočná smrť Marka Čóka († 4) z Voján (okres Michalovce) jeho rodičom nedáva spávať. Premýšľajú, či sa ich synovi nedal zachrániť život, a či jeho skoré vyšetrenie na CT nemohlo včas odhaliť vážny úraz hlavy. Poukazujú, že v nemocnici nie je funkčný CT prístroj. Nemocnica vinu za chlapčekovu smrť odmieta.

„CT nie je funkčné od septembra 2005,“ potvrdil námestník riaditeľa michalovskej nemocnice Marián Jenčík. Pacienti preto na toto vyšetrenie chodia do neďalekej polikliniky, kde sa na vyšetrenie musia dopredu objednať. Keďže ho prevádzkuje súkromník, je im k dispozícií iba od 7.30 do 16.00 hodiny. V čase od štvrtej popoludní do rána lekári v prípade potreby posielajú pacientov na CT vyšetrenia sanitkou buď do nemocnice v Trebišove, alebo Humennom. „Nemôže sa stať, že by CT nebolo urobené!“ tvrdí M. Jenčík a k Markovmu prípadu dodáva: „V prípade spomínaného chlapčeka boli urobené všetky potrebné vyšetrenia. CT vyšetrenie nebolo indikované (predpísané – pozn. red.),“ spresnil M. Jenčík.

„Nie je vylúčené, že včasné diagnostikovanie na CT a následná operácia mohli chlapčekovi zachrániť život,“ povedal nám nemenovaný odborník s tým, že podľa neho sa vyšetrenie v tomto prípade malo urobiť.

CT v michalovskej nemocnici je zastarané a jeho oprava by nebola rentabilná, preto sa čaká na kúpu nového. Košický samosprávny kraj ako zriaďovateľ niekoľkých nemocníc v kraji plánuje kúpiť štyri CT prístroje. Jeden z nich dostane aj michalovská nemocnica, malo by to byť už v apríli. Rodičia Marka Čóka († 4) si myslia, že včasné vyšetrenie na CT mohlo odhaliť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu