Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na severe a východe strašia záplavy: Dažde nebezpečne dvihli toky riek

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes dopoludnia päť hydrologických výstrah najnižšieho, prvého stupňa. Platia pre okresy Liptovský Mikuláš, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Prešov a tiež pre povodie rieky Bodva v okrese Košice okolie.

SHMÚ zvlášť upozorňuje, že po vydaní výstrahy na nebezpečenstvo povodne sa neodporúča využívať vodné toky na rekreačnú plavbu. Prvý stupeň hydrologickej výstrahy upozorňuje na stúpanie vodných tokov - riek či potokov, ktoré sa môžu spôsobiť relatívne malé nebezpečenstvo a spôsobiť menšie škody na majetku.

V okrese Prešov hrozí podľa SHMÚ povodeň z trvalého dažďa a výstraha tu platí do 12:00. Pre trvalé dažde vydali výstrahu 1. stupňa aj pre okres Liptovský Mikuláš, kde platí do 13:00. Do 16:00 platí rovnaký, najnižší stupeň hydrologickej výstrahy v okresoch Kežmarok a Stará Ľubovňa na severe východného Slovenska.

Na juhu východného Slovenska sa pre trvalé dažde dvíha hladina rieky Bodva v okrese Košice okolie a výstraha 1. stupňa tu platí do 16:00. Viac podrobností možno nájsť na webstránke SHMÚ - http://www.shmu.sk. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu