Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ak idete do Tatier, pozor: Cesta slobody je stále neprejazdná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Cesta II/ 537, nazývaná aj Cesta slobody medzi Vyšnými Hágami, Štrbským Plesom a Podbanským vo Vysokých Tatrách je stále neprejazdná. Cestárom a lesníkom sa podarilo počas víkendu uvoľniť približne kilometrový úsek v smere od Vyšných Hágov na Štrbské Pleso.

„Ešte približne jeden kilometer je stále zavalený stromami,“ uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja v Poprade Marián Barilla. Stromy v tomto úseku odpratávajú Štátne lesy Tatranského národného parku a popradskí cestári.

Stále je neprejazdná aj cesta medzi Štrbským Plesom a Podbanským. Podľa Barillu je na tomto úseku popadaných viac stromov ako medzi Vyšnými Hágami a Štrbským Plesom. Okrem cestárov a lesníkov začnú dnes odpratávať stromy aj urbárnici z Východnej.

Vzhľadom na množstvo popadaných stromov možno predpokladať, že celá cesta v úseku Vyšné Hágy – Štrbské Pleso – Podbanské bude neprejazdná ešte niekoľko dní. Štrbské Pleso je momentálne dostupné len po ceste z Tatranskej Štrby. Cestári vyzývajú vodičov k opatrnosti, keďže aj tam pokračujú práce na dočisťovaní cesty.

Podobná situácia je aj na ceste I/67 medzi Popradom a Vernárom, kde je obmedzená rýchlosť na 50 km/h. Túto cestu sa podarilo sprejazdniť v sobotu podvečer. Aj tam pokračuje dočisťovanie komunikácie od následkov víchrice zo štvrtka minulého týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu