Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Spoločnosť Nay kupuje obchody ElectroWorld

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Obchody ElectroWorld v Českej republike a na Slovensku preberie konkurenčná spoločnosť Nay. V pondelok totiž oznámila, že uzavrela dohodu o predaji s prevádzkovateľom predajní ElectroWorld, spoločnosťou Dixons Retail.

Do siete Nay tak pribudne 26 prevádzok ElectroWorldu v Českej republike a na Slovensku. Spomínané obchody pritom v uplynulom roku končiacom v apríli 2014 vytvorili stratu na úrovni 5,6 mil. britských libier (GBP) pri dosiahnutých tržbách 129 mil. GBP.

"Skupina Nay bude mať po akvizícii spolu 57 predajní na území Českej republiky a Slovenska s obratom 300 mil. eur a stane sa jasným lídrom v rámci kamenných predajcov elektroniky,“ informuje spoločnosť.

Spoločnosť Nay preberá prevádzky ElectroWorld so všetkými záväzkami aj zamestnancami. Po uzavretí dohody, ktorá sa očakáva počas leta a podlieha splneniu príslušných podmienok vrátane súhlasu protimonopolných orgánov, sa bude môcť počas nasledujúcich troch rokov realizovať hotovostné vyrovnanie.

“Je to veľký krok k dosiahnutiu nášho cieľa, ktorým je vedúce postavenie v strednej Európe. Táto akvizícia znamená zdvojnásobenie obratu skupiny Nay a prinesie lepšiu efektivitu investícii. Naďalej sa budeme snažiť zlepšovať naše služby pre zákazníkov s dôrazom na predaj cez internet a využívanie nových technológií,” povedal na margo ohlásenej dohody predseda predstavenstva a spoluzakladateľ Nay Peter Zálešák.

Spoločnosť Nay plánuje po ElectroWorlde zachovať pražskú centrálu na podporu svojich aktivít v Českej republike a plánuje na tomto trhu zachovať aj značku ElectroWorld. Podľa podpredsedu predstavenstva Nay Jána Tomáša je prevzatie prevádzok konkurencie súčasťou stratégie. Firme sa tak totiž zároveň podarí splniť svoj dlhodobý cieľ rozvoja, ktorým bol vstup na český trh.

Spoločnosť Nay, ako najväčší maloobchodný predajca spotrebnej elektroniky, pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. V súčasnosti prevádzkuje 31 predajní v 25 mestách na Slovensku a zamestnáva viac ako 800 ľudí. Za uplynulý rok dosiahla spoločnosť Nay obrat 150 mil. eur a trhový podiel viac ako 15 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu