Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovákov čaká týždeň krátkych rukávov: Teploty stúpnu na krásnych 29 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

BRATISLAVA – Chladné a neprívetivé počasie nám v uplynulom týždni dalo zabrať. Aj keď odloženie dáždnika do skrine nemôžeme odporučiť, počas nasledujúcich dní sa značne oteplí a spŕchne len v ojedinelých prípadoch. Azúrovú oblohu však príroda stále nemá tak celkom v pláne.

O predpovedi počasia informuje na svojich stránkach Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V pondelok začne na Slovensko prúdiť teplejší a suchší vzduch. Začiatok týždňa sa ponesie v znamení polooblačnej až oblačnej oblohy, vylúčené nie sú ani prehánky. Obyvatelia východnej časti krajiny sa môžu ráno prebudiť do hmly. Cez deň sa teplota bude pohybovať v rozmedzí 17 až 23 stupňov Celzia. V noci sa citeľne ochladí na 6 až 11 stupňov, obloha bude zamračená a v ojedinelých prípadoch sa očakávajú aj slabé prehánky. 

V utorok bude polojasno, ojedinele môžeme rátať s prehánkami a búrkami. Denná teplota bude o čosi vyššia, 19 až 25 stupňov, v noci sa ochladí na 5 až 11 stupňov. Poveternostné podmienky budú dobré, fúkať bude len slabo.

Streda bude polojasná a opäť treba rátať s vrtochami počasia v podobe prehánok a búrok. Denná teplota opäť stúpne, SHMÚ predpovedá 20 až 26 stupňov, v noci 7 až 13. Poveternostné podmienky by sa zmeniť nemali.

V štvrtok sa znova vyčasí, bude polojasno a s dažďom treba rátať opäť len ojedinele. Denná teplota si uchová rastúci trend a stúpne na 22 až 28 stupňov. Ani noc nebude veľmi studená, 8 až 14 stupňov.

Aj koniec pracovného týždňa bude príjemný. Denná teplota by nemala klesnúť pod 23 stupňov, v noci 8 až 14. Prehánky a búrky sa vyskytnú len ojedinele, pri prechodne zväčšenej oblačnosti.

Víkend bude veľmi teplý, a to aj napriek polooblačnému až oblačnému stavu oblohy. S búrkami a dažďom sa opäť stretneme len výnimočne, denná teplota sa môže vyšplhať až na krásnych 29 stupňov. V noci bude príjemne, 9 až 15 stupňov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu