Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

SHMÚ vydalo výstrahu: Na východe platí varovanie pred povodňami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Časť východného Slovenska hydrológovia naďalej varujú pred povodňami. "Na tokoch budú pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity," informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Pre okresy Košice a Košice-Hornád platí najvyššia hydrologická výstraha - tretí stupeň. Pre okresy Košice okolie - Bodva, Spišská Nová Ves a Gelnica je vydaná výstraha prvého stupňa. Varovania SHMÚ platia dnes do 20.00 h. Hladiny riek sú však zvýšené aj v iných regiónoch Slovenska.
      
Výrazný vzostup je podľa SHMÚ v dolných častiach Dunaja, Moravy, Malého Dunaja, Váhu, Ipľa a Hrona. Inde je ustálenosť až pokles vodných hladín. "Stupne povodňovej aktivity sa naďalej vyskytujú v povodiach horného Váhu, Hrona, Bodvy, Hornádu, Torysy," informuje SHMÚ.
      
Hydrológovia očakávajú v dolných častiach povodí Hrona, Ipľa a na Dunaji vzostup vodných hladín z dotekania, inde ustálenosť až pokles hladín. "Na miestach s intenzívnou búrkovou činnosťou je možnosť lokálneho vzostupu vodných hladín, hlavne na malých tokoch," upozorňuje SHMÚ.
      
Meteorológovia predpovedajú nadnes oblačné až zamračené počasie, na východe krajiny má oblakov neskôr ubúdať. Na mnohých miestach sa očakávajú prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu