Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Nemocnice v Trnavskom kraji vraj rušením lôžok ušetria milióny Sk

TRNAVA - Rušením nadbytočných lôžok by nemocnice v Trnavskom kraji ušetrili niekoľko miliónov korún.

Museli by sa však dohodnúť na rušení celých oddelení v jednotlivých nemocničných zariadeniach. Po dnešnom stretnutí sa na tom zhodli ich riaditelia.

"Celkovo by sa mohli ušetriť asi tri milióny korún," povedal ČTK riaditeľ nemocnice v Galante a poslanec vládneho Smeru-SD Jozef Valocký. Dodal, že nevidí prekážky na dohodu, kde konkrétne by sa niektoré oddelenia mohli zrušiť.

Opatrnejší bol však vo vyjadreniach poradca predsedu Trnavského samosprávneho kraja Rynaldo Šimanský. Pri prípadnom rušení lôžok je podľa neho totiž potrebné zohľadniť nepriaznivý demografický vývoj. Väčší počet starších ľudí by v budúcnosti mohol prispieť k vyššiemu počtu ochorení, čo by si vyžadovalo opätovné zvýšenie počtu lôžok, upozornil.

Rušenie nemocničných lôžok by malo zasiahnuť celé Slovensko, pretože podľa analýzy ministerstva zdravotníctva je nedostatočne využívaných asi 6500 lôžok. Zástupcovia ministerstva tvrdia, že redukciou lôžok by sa mohli ušetriť desiatky miliónov korún. Pripúšťajú však, že tento krok sám o sebe nevyrieši miliardové dlhy nemocníc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu