Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Horizont International sa zlúčil s Majského firmou Sipox

Jozef Majský
Jozef Majský

BRATISLAVA - Predseda predstavenstva Horizont International Juraj Pažitka dnes Špeciálnemu súdu potvrdil, že Horizont International sa zlúčil s firmou Jozefa Majského Sipox Holding.

"Akcie Horizontu International mali jediného vlastníka a to Horizont Slovakia. Na základe rozhodnutia valného zhromaždenia boli postúpené zahraničnej spoločnosti a tie boli predané ďalej," povedal pred súdom Pažitka. Horizont International sa napokon 1. júla 2002 zlúčil so Sipoxom.

Jozef Majský zároveň Pažitku podľa jeho slov pri jednom stretnutí informoval, že práve on je poverený zastupovať americké spoločnosti Cavalier a Commodore, ktoré napokon kúpili spoločnosti Horizont Slovakia a BMG Invest.

Zlúčenie Horizont International a Sipox Holding potvrdil aj ekonomický pracovník Sipoxu Holding Jozef Štubňa, ktorý zmluvy o zlúčení posudzoval. Pažitka vo výpovedi v prípravnom konaní, ale vypovedal, že Štubňa mu bol predstavený ako zamestnanec spoločnosti Comodor.

Na súd s Majským predvolali šéfov televízií


Pred súdom dnes vypovedali aj bývalí riaditelia televízie TA3 a STV Martin Lengyel a Richard Rybníček. Vypovedať mal dnes aj zakladateľ TV Joj Vladimír Železný, ale nedostavil sa.

Obhajca Jozefa Majský Peter Filip ani dnes nedostal kladné odpovede na dve otázky, na ktorých postavil obhajobu svojho mandanta - "Čo vám je známe o vytvorení skupiny pôsobiacej v Bratislave, Košiciach a v zahraničí s úmyslom preniknúť do orgánov spoločnosti BMG Invest a Horizont Slovakia?" a "Akú máte vedomosť o konkrétnej činnosti Jozefa Majského k spoločnostiam BMG a Horizont?". Dokonca aj Pažitka odpovedal: "Nepoznal som túto skupinu. Neviem ako sa diali obchody, ani kto ich realizoval."

Trojica Jozef Majský, Patrik Pachinger a Dávid Brtva je obžalovaná z trestných činov podvodu a založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. V úmysle preniknúť do nebankových spoločností s cieľom získať ich majetok a príjmy údajne zosnovali zločineckú skupinu v Bratislave, Košiciach a v zahraničí. V troch prípadoch sa vraj pokúsili zo spoločností vybrať približne 800, 400 a 40 miliónov korún. Hrozí im až 15-ročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu