Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Bratislave zatkli Košičana, bol dva roky na úteku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pátrači z policajného prezídia zatkli minulý týždeň v Bratislave Košičana Milana M. (40), ktorý bol dva roky na úteku. V okrese Nové Zámky sa im podarilo zadržať aj medzinárodne hľadaného Vladislava J. (55) z Českej republiky.

Košičan bol odsúdený za násilnú trestnú činnosť na päť rokov za mrežami. "Spravodlivosti sa vyhýbal, preto na neho ešte začiatkom roka 2012 vydal Najvyšší súd SR príkaz na dodanie do výkonu trestu. Cieľovým pátračom z prezídia sa podarilo získať informácie o mieste, kde sa zdržiava," informoval dnes hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Policajti museli podľa neho postupovať opatrne, keďže muž bol v dobrej kondícii, ovládal policajnú taktiku a mal bojového psa. "K zadržaniu hľadaného Milana M. došlo zablokovaním jeho vozidla na jednej z výpadoviek z mesta. Po jeho zatknutí bol dodaný do výkonu trestu, presne podľa príkazu Najvyššieho súdu SR, kde si už odpyká uložený trest," povedal hovorca.

Polícia zadržala tiež Čecha, ktorý sa ukrýval Slovensku. Keď to zistila česká polícia, požiadala slovenských kolegov o spoluprácu. Na muža bol vydaný európsky zatykač. Aj Vladislav J. unikal spravodlivosti. "Doma ho za ekonomickú trestnú činnosť odsúdil súd na šesť rokov. Keďže sa trestu vyhýbal, koncom minulého roka došla justičným orgánom Českej republiky trpezlivosť. Bol na neho vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu," uviedol Slivka.

Jeho úkryt v malej obci na juhu Slovenska pátrači odhalili v priebehu niekoľkých týždňov. Zasahovali v spolupráci s Lynx komandom z policajného prezídia. Muži zákona využili podľa hovorcu moment prekvapenia a hľadaný Čech sa tak pri zatykaní nezmohol na žiaden odpor.

"Ani v tomto prípade nedošlo k zraneniu osôb. Návrh prokurátora na jeho predbežnú väzbu krajský sudca v Nitre akceptoval. Od 27.3.2014 český občan čaká na jeho vydanie," uzavrel Slivka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu