Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Nepríjemný nález: Handlovčana pri oprave potrubia prekvapila delostrelecká mína

Pri oprave potrubia našiel Handlovčan muníciu z druhej svetovej vojny
Pri oprave potrubia našiel Handlovčan muníciu z druhej svetovej vojny (Zdroj: TASR)

HANDLOVÁ - Pri oprave vodovodného potrubia 27. marca v handlovskej mestskej časti Nová Lehota našiel 58-ročný Handlovčan muníciu. O náleze ihneď informoval políciu.

Pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) z Trenčína po príchode na miesto zistil, že ide o delostreleckú muníciu typu 82 mm sovietskej výroby z obdobia druhej svetovej vojny. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Elena Antalová.

"Mína bola na povrchu výkopu plne funkčná s obsahom trhaviny a hlavovým zapaľovačom. Detektorom kovov pyrotechnik našiel ešte ďalšie dve delostrelecké míny, tiež sovietskej výroby. Rovnako boli nevystrelené a plne funkčné," uviedla Antalová.

Ako doplnila, za postupného odkrývania zeminy boli míny vytiahnuté z výkopu, okrem týchto spomínaných pyrotechnik po dôkladnej prehliadke priestoru už ďalšie nenašiel. "Za dodržania bezpečnostných podmienok previezol muníciu do muničného trezoru a odtiaľ bude prevezená na miesto zničenia výbuchom," priblížila.

Polícia týmto upozorňuje nálezcov munície, aby ju nechali na mieste, kde ju našli a aby sa jej v žiadnom prípade nedotýkali. O svojom náleze ju tiež majú bezodkladne informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu