Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Starom Meste začali s jarným upratovaním

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V bratislavskom Starom Meste už začali s jarným upratovaním. Od marca do júna bude staromestská samospráva obyvateľom pristavovať veľkokapacitné kontajnery, od 14. apríla začnú zbierať a odvážať aj orezané konáre stromov a krovín. V máji budú môcť Staromešťania odovzdať elektroodpad a začne sa aj s jarnou deratizáciou. Dnes o tom informovala staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová.

Starý drevený a čalúnený nábytok, koberce či matrace i drobný stavebný odpad môžu obyvatelia vyhodiť do veľkokapacitných kontajnerov, ktoré budú v staromestských uliciach pristavované až do júna tohto roka.

K jednotlivých stanovištiam sú kontajnery pristavené dopoludnia, približne od 09:00 a ostávajú do 12:00 nasledujúceho dňa. Kontajnery sú určené pre obyvateľov - fyzické osoby, nie pre firmy, pripomenula Obuchová. Ak aj firmy alebo podnikatelia majú záujem o veľkokapacitný kontajner, musia si ho osobitne objednať, dodala staromestská hovorkyňa.

Veľkorozmerný domový odpad budú môcť do kontajnerov najbližšie vyhadzovať obyvatelia ulíc Povraznícka - Anenská, Za sokolovňou, Radvanská - Medzierka a Drotárska cesta 35-39, kde budú kontajnery pristavené v utorok a stredu (25. a 26. marca). Na začiatku apríla (1. a 2. apríla) sa potom kontajnery presunú na Chorvátsku 12, Partizánsku - Lichardovu i na ulice Bernolákova - Blumentálska a na Bartókovu.

Kontajnery bude Staré Mesto pristavovať počas celého apríla aj na ďalších uliciach v mestskej časti. Kompletný harmonogram pristavovania veľkokapacitných kontajnerov je na internetovej stránke www.staremesto.sk, obyvatelia tu nájdu aj informácie o ďalších aktivitách v rámci jarného upratovania, informovala Obuchová.

V sobotu 3. mája sa budú môcť Staromešťania zbaviť aj nepotrebných elektrospotrebičov, ktoré im bezplatne odvezú na ekologickú recykláciu. Záujemcovia o odvoz elektroodpadu sa však musia najneskôr do 30. apríla nahlásiť na staromestskom úrade. Uviesť musia druh a počet spotrebičov, ktoré potrebujú odviezť, svoje meno, priezvisko, telefonický kontakt a presnú adresu, odkiaľ potrebujú elektroodpad odviezť.

V deň zberu, teda 3. mája do 08:00, musia tí, čo o odvoz starých spotrebičov požiadali, vyložiť elektroodpad do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. Nie však na ulicu alebo k ceste, aby staré spotrebiče nerozoberali nelegálni zberači, upozorňuje Staré Mesto na svojej internetovej stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu