Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Vražda Ivany Petrášovej: Obchod s bielym mäsom?!

Ivanu Petrášovú († 19) v Španielsku zavraždili. Zobraziť galériu (3)
Ivanu Petrášovú († 19) v Španielsku zavraždili.

ŠPANIELSKO/CASTELLÓN - Správy o smrti Ivany Petrášovej († 19) šokovali celé Slovensko! Mladá žena mala v južanskej krajine pracovať ako čašníčka. Nebola tam však ani mesiac. Zaškrtili ju!

Tamojšia polícia prípad vyšetruje ako vraždu. Podľa našich informácií sa objavujú súvislosti medzi násilným úmrtím a obchodovaním so ženami. Nový Čas zisťoval pomery v provincii, kde sa ohavný skutok stal.

V meste Castellón so 170-tisíc obyvateľmi by podľa španielskeho štatistického úradu malo byť viac ako 300 Slovákov. Z toho polovica sú ženy. Provincia má vyše 50 verejných domov a počet bytov, v ktorých sa praktizuje prostitúcia, sa odhaduje na stovky. Rastie aj počet dievčat, ktoré ponúkajú služby pri cestách. Domáci majú čoraz viac zvýšený dopyt po sexuálnych službách. Dospelý Castellónčan na ne minie ročne 1 200 eur! Deväťdesiat percent prostitútok v provincii sú imigrantky. Až 34 percent z nich pochádza z východnej Európy. Sú to hlavne Slovenky, Češky a Rumunky. „Slovenky privážajú autobusom a sľubujú im prácu čašníčok. Po príchode im odoberú pas a oznámia, že budú pracovať ako prostitútky,“ informovala Nový Čas Olaya Castell zo španielskej neziskovej organizácie Fundacion Isonomía.

Práve v meste Castellón, kde sa obchod s bielym mäsom v posledných rokoch rozmáha, vo štvrti La Marjaleria, Ivanu zaškrtili. Jej nehybné telo našli ešte vlani 25. decembra. „Prípadom sa zaoberajú aj Europol a Úrad boja proti organizovanej kriminalite na Slovensku,“ informoval Martin Korch, hovorca policajného prezídia. Na celú kauzu je uvalené prísne informačné embargo.

Ako sa nestať obeťou?

nedajte sa zlákať ponukami práce načierno
agentúru alebo osobu, ktoré džob ponúkajú, si overte
v krajine, do ktorej idete, si nájdite kontakty
zistite si telefón na naše veľvyslanectvo
dohodnite sa s príbuznými, ako často sa im budete ozývať
dajte o sebe vedieť vždy v termíne, ktorý ste si dohodli
vezmite si peniaze na cestu domov
nikomu nedávajte svoj pas a urobte si fotokópiu, ktorú si odložte na iné miesto
neprijímajte finančné dary, pôžičky, aby ste neboli niekomu zaviazaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu