Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Záhadná smrť mladej Slovenky

Ako v skutočnosti krásna Ivana († 19) v Španielsku zomrela?
Ako v skutočnosti krásna Ivana († 19) v Španielsku zomrela?

ŠPANIELSKO/CASTELLÓN - Španielska polícia vyšetruje v týchto dňoch vraždu mladej Slovenky. Nehybné telo ženy našli muži zákona ešte v decembri v meste Castellón. Meno a vek obete sú zatiaľ tajné.

Novému Času sa však podarilo zistiť, že v tom istom období tam zomrela aj mladá Prievidžanka Ivana († 19). Či ide o tú istú osobu, alebo je mŕtvych Sloveniek v Španielsku viac, ostáva zatiaľ nejasné. Na celý prípad je v oboch krajinách uvalené prísne informačné embargo. Podľa informácií Nového Času odletela Prievidžanka Ivana († 19) do Španielska ešte 28. novembra minulého roku. Mladá žena sa tam vybrala za prácou. „Dlhší čas rodine neodpovedala na esemesky a niekoľko dní nereagovala ani na telefonáty. Jej matka ešte dva dni pred Vianocami ohlásila na polícii dcérinu nezvestnosť,“ tvrdí náš zdroj. Slovenská polícia zatiaľ celý prípad odmieta komentovať. Novému Času sa zatiaľ podarilo zistiť len to, že španielska polícia našla deň po Štedrom večere, 25. decembra v Castellóne, mŕtve telo ženy. Po štyroch dňoch ju identifikovali ako Slovenku. „Môžem vám potvrdiť, že sa našlo telo a začalo sa vyšetrovanie,“ informoval zdroj blízky tamojšej polícii.

Oficiálne zatiaľ Španieli nechcú potvrdiť, či by mohlo ísť o mladučkú Ivanu z Prievidze. Miestne noviny Mediterraneo v týchto dňoch informujú taktiež len o prípade vraždy Slovenky: „Polícia pátra po páchateľovi, analyzuje dôkazy, okrem iného aj vražednú zbraň.“ Podľa novín sa polícii nepozdáva ani miesto, kde sa našlo telo. Nie je teda vylúčená možnosť násilia či lúpeže. „Polícia zatiaľ nevylučuje žiaden motív,“ píše zase denník Las Provincias. Či v prípade mŕtvej Slovenky ide o Ivanu z Prievidze alebo inú ženu, nevedel povedať ani hovorca ministerstva zahraničných vecí Ján Škoda. Potvrdil len informácie o podozrivom úmrtí Slovenky v Španielsku.

Bývala u účastníčky reality show

V Španielsku mala byť Ivana aj s mladou ženou (23) z Prievidze, ktorá žije v južanskej krajine už dlhšie. Tá je na Slovensku známa z televíznych obrazoviek ako účastníčka obľúbenej reality show. U tejto Prievidžanky sa Ivana po príchode do Španielska aj ubytovala.

Ivana už raz bola obeťou!

Zaujímavosťou je, že Ivana († 19) sa obeťou násilia stala už aj na Slovensku. Páchateľov, ktorí ju šikanovali ešte ako spolužiaci na strednej škole, odsúdili za ublíženie na zdraví, vydieranie a ohováranie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu