Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vráti sa na Slovensko jar? Zajtra veterná pohroma, ale potom takéto teploty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Veterné a chladné počasie, ktorým nás počastoval tento víkend, by opäť mali vystriedať príjemnejšie teploty. Aspoň tak vyzerá predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu na tento týždeň, ktorý už právom môže dostať prívlastok jarný.

Pondelok bude zamračený a na väčšine územia daždivý. Od 1000 m, na severovýchode už od 400 m sa treba pripraviť aj na sneženie. Cez deň zavládne polooblačné až oblačné počasie a miestami, najmä na severe, sa vyskytnú prehánky. Nočná teplota zostúpi na 5 až 0, denná vystúpi na 11 až 17, na severe 6 až 11 stupňov.

Vetra sa nezbavíme ešte ani zajtra.
Zobraziť galériu (2)
Vetra sa nezbavíme ešte ani zajtra.  (Zdroj: SHMÚ)

V utorok nás čaká premenlivá oblačnosť a ojedinele zrážky. Nočná teplota klesne na 6 až 1, na severe okolo -1 stupeň, denná sa vyšplhá na 12 až 17, na severe 7 až 12 stupňov. V noci postupne nepríjemný vietor zoslabne, rovnako ako aj víchrica na hrebeňoch hôr.

V stredu nás nepoteší prevažne veľká oblačnosť a miestami občasný dážď, od cca 1300 m sneženie.Teplomer v noci ukáže 6 až 1, na severe okolo -1 stupeň, cez deň 10 až 15, na severe 6 až 10 stupňov.

Vo štvrtok sa k nám od západu presunie tlaková výš, ktorá sa podpíše pod prevažne polooblačným počasím, v noci má byť spočiatku oblačno a ojedinele sa vyskytnú aj slabé zrážky. Nočná teplota spadne na 4 až -1, na juhozápade okolo 6 stupňov. Cez deň sa však zvýši na 11 až 17 stupňov.

V piatok začne do strednej Európy opäť prúdiť teplejší vzduch od juhozápadu, čo bude mať vplyv na jasné až polooblačné počasie, hoci ráno sa môžu objaviť aj hmly. Nočná teplota klesne na 5 až -2 stupne, denná vystúpi na 13 až 19 stupňov.

Prílev teplého vzduchu bude pokračovať aj v sobotu. Čaká nás prevažne polooblačná, miestami až oblačná obloha, z ktorej môže aj slabo zapršať. Nočná teplota zostúpi na 7 až 0, denná dosiahne 13 až 19 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu