Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nevydarenej zimnej sezóne odzvonilo už aj na Kubínskej holi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DOLNÝ KUBÍN – Rapídny úbytok posledných zvyškov súvislej vrstvy technického snehu na zjazdových tratiach v uplynulých dňoch definitívne uzatvoril nie príliš vydarenú zimnú sezónu už aj v lyžiarskom stredisku na Kubínskej holi nad metropolou Oravy.

„Určite si nikto z tejto brandže nepamätá na takúto skutočne veľmi zlú zimu. Jednak bolo málo prírodného snehu a nebolo ani vytrvalejších mrazov na výrobu technického snehu. Počasie vplývalo nepriaznivo aj na lyžiarov, ktorí akoby neverili, že sa v takýchto poveternostných podmienkach dá lyžovať,“ hodnotil predseda predstavenstva prevádzkovateľskej spoločnosti Ľubomír Cimrák.

Aj dostatočná kapacita technického zasnežovania podľa neho vyžaduje trvalý mráz viacero nocí po sebe. „Táto zima nám to umožnila iba dvakrát, na rozhraní novembra, decembra a potom pár dní vo februári, no vzápätí prišlo výrazné oteplenie. Kvalita snehu trpela a bolo ho čoraz menej,“ vysvetlil.

Medziročný pokles návštevnosti a úzko súvisiacich tržieb odhadol približne na viac ako jednu tretinu. „Budeme mať čo robiť, aby sme všetkých kmeňových zamestnancov udržali do začiatku ďalšej sezóny. Ešteže máme v porovnaní s niektorými inými strediskami výhodu, že nie sme zaťažení splátkami úverov,“ pokračoval Cimrák.

„S trochou trpkej irónie možno povedať, že na niečo bola táto priam katastrofická zima dobrá. Stanovila východiskovú základňu pre nasledujúce sezóny, že asi už nemôže byť horšie a môže sa to už len zlepšovať,“ dodal zástupca v posledných rokoch významne zmodernizovaného lyžiarskeho strediska na Kubínskej holi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu