Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Žiadosti o súhlas s predajom JOJ a TA3 na RVR

BRATISLAVA - Rade pre vysielanie a retransmisiu dnes boli doručené žiadosti o súhlas s prevodom obchodných podielov medzi spoločnosťami J&T a GRAFOBAL GROUP.

Kancelária rady podľa Kukliša žiadosti preskúma a následne ich predloží rade. Reagoval tak na informácie o tom, že spoločnosť J&T MEDIA ENTERPRISES kúpila televíziu JOJ. Novým majiteľom televízie TA3 je spoločnosť GRAFOBAL GROUP, a.s. Vyplýva to zo zmlúv, ktoré v pondelok podpísali zástupcovia J&T MEDIA ENTERPRISES, a.s., GRAFOBAL GROUP a.s., a J&T FINANCE GROUP, a.s. Obe transakcie musí okrem licenčnej rady schváliť aj Protimonopolný úrad SR.

Spoločnosť J&T MEDIA ENTERPRISES kúpila od GRAFOBAL GROUP, a.s. spoločnosti MAC TV s.r.o., ktorá je držiteľom licencie pre vysielanie televízie JOJ, a spoločnosti MAG MEDIA, a.s. a Slovenská produkčná, a.s., ktoré zabezpečujú predaj reklamného priestoru, resp. zabezpečujú výrobu programu pre TV JOJ. Spoločnosť GRAFOBAL GROUP, a.s. zároveň od J&T FINANCE GROUP, a.s. získala 100 percentný podiel na spoločnosti CEN, s.r.o., ktorá je prevádzkovateľom spravodajskej televízie TA3. Podmienky zmluvy nebudú zverejnené.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu